Fara locuri? o.O

14/03/2009

Presupun ca toti am pomenit macar o data de “Socola “ Iasi , si mai exact spitalul de nebuni.Pentru toti cei ce spun ca intr-o buna zi vom ajunge si noi acolo, trebuie sa-I dezamagesc, spunand ca nu mai sunt locuri.Da stiu, suna stupid dar a fost acum ceva vreme un articolo in ziar care afirma chiar acest lucru, iar titlul articolului era “spitalul nu mai face fata, locurile fiind ocupate – sint zile in care medicii interneaza si cite o suta de persoane – unii pacienti care au nevoie de internare pentru a continua un tratament sint aminati”
Cu toate acestea la inceputul lunii martie a aparut inca un articol in care se pune ca “Medicii spun ca tot mai multi ieseni ajung la Socola pentru ca si-au pierdut sau isi vor pierde locul de munca. Intelectuali, economisti, ingineri, muncitori sau vinzatori au trecut pina acum prin miinile psihologilor si psihiatrilor. Cei mai multi au suferit depresii. Oamenii de afaceri cu probleme se trateaza la cabinete particulare pentru a nu se afla ca sint doboriti psihic.”
Psihiatrii spun ca au tot mai multe cazuri de oameni cu tulburari psihice datorate crizei economice. „Se observa o crestere considerabila a pacientilor depresivi, pacienti care ajung sa aiba tulburari psihice pentru ca si-au pierdut locul de munca sau se asteapta sa il piarda. In acest an au fost cel putin cate 15 astfel de cazuri zilnic. Majoritatea nu au probleme majore si nu necesita internare de lunga durata. Internari de zi sint insa foarte multe”, a declarat dr. Virginia Marinescu, purtatorul de cuvint al Spitalului „Socola”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: